Към този раздел се включват не само стандартните ВиК системи, а хидрофорни и омекотителни инсталации, инсталации за обратна осмоза, изключително актуални за региони с високо съдържание на варовик във водата.

Водопроводната и канализационна система е неизменна част от бита на съвременния човек. Ние от Акваклима имаме огромен опит в изграждането на такива системи. Изпълнили сме ВиК инсталации на много жилищни кооперации, хотели, както и на индивидуални възложители – къщи, вили и ремонти на инсталации в апартаменти. Работим само с материали на доказали се европейски производители.

Хидрофори

Хидрофорната инсталация е изключително важна за потребители, където има проблеми с налагането и дебита – вилни зони и малки населени места, както и в черноморските ни курорти, където има пиково натоварване по потребление в определени часови зони. Реализирали сме проекти по изграждане на хидрофорни инсталации на хотелите „Адмирал”, „Аврора”, „Аргиш плаза”, „Метропол” и други.

Омекотителни инсталации

Омекотяването на водата в регионите с висока твърдост ( високо съдържания на варовик ) се превърна в необходимост. Омекотявайки водата, предпазваме и удължаваме живота на всички уреди – бойлери, перални, миялни машини, както на санитарната арматура. Акваклима дистрибутира в региона омекотителните инсталации на американския производител „Осмоникс” – гарант за високо качество и надеждност. Такива инсталации сме монтирали на хотелите „Адмирал”, „Аврора”, „Романс” „Хавана”, фабриката за мъжки ризи в гр.Тервел, летище Варна и още много малки инсталации за къщи и вили.